Не поспішайте здавати в ремонт: що робити, якщо смартфон перестав заряджатися

Читать на русском
Автор
Що робити, якщо не заряджається смартфон Новина оновлена 15 травня 2024, 15:18
Що робити, якщо не заряджається смартфон. Фото Freepik

Не варто панікувати, можливо проблема незначна.

Щоб ваш смартфон працював швидко і не "гальмував", необхідно його правильно заряджати, але бувають ситуації, коли гаджет не реагує на зарядний пристрій. У таких випадках не варто поспішати здавати його в ремонтний центр, можливо, ви зможете самі розв'язати цю проблему.

Видання NV поділилося важливими порадами, які допоможуть з’ясувати, у чому може бути причина такої поведінки гаджета. Головне — не варто панікувати завчасно.

Що робити, якщо смартфон перестав реагувати на зарядний пристрій

Експерти насамперед рекомендують перевірити з’єднання. Може бути таке, що ви не помітили, як шнур відійшов від джерела живлення, тому зарядка відключилася. Можливо, щось сталося із розеткою.

Якщо все правильно під'єднано, але смартфон не реагує на зарядку - перезавантажте його. Іноді це допомагає вирішити проблему, оскільки сучасні гаджети працюють на основі складного ПЗ.

Якщо пристрій не заряджається після перезавантаження, зробіть наступний крок – переведіть його в безпечний режим. Це допоможе обмежити його функціональні можливості, а це у свою чергу дозволить забезпечити стабільну та безпечну роботу гаджета. Для переведення Android в безпечний режим достатньо його вимкнути, потім натиснути й утримувати кнопку живлення, поки не з’явиться логотип, а потім потрібно утримувати кілька секунд кнопку зменшення гучності.

"Телеграф" писав раніше, яку функцію слід відключити на телефоні, тому що вона "зжирає" весь заряд. Це допоможе суттєво заощадити вашу батарею.