Ласощі з дитинства: як приготувати десерт із чорносливом та горіхами (відео)

Читать на русском
Автор
Приготувати цей десерт дуже просто Новина оновлена 17 травня 2024, 12:49
Приготувати цей десерт дуже просто. Фото Скриншот з відео

Без цього десерту не обходився жоден святковий стіл

Багато хто ще з дитинства пам’ятає ці ласощі — чорнослив з горіхами в сметані, які на той час були на будь-якому застіллі: чи то весілля, чи день народження, чи хрестини. Згадати дитинство та приготувати такий десерт можна вдома, і зробити це дуже просто. "Телеграф" вже розповідав про рецепт смачної намазки з рибою, а сьогодні ділиться як приготувати десерт чорнослив з горіхами.

Цей рецепт ласощів із чорносливом з блогу "Смачні рецепти на кожен день" легко повторити вдома. Побалуйте себе та близьких солоденьким.

Як приготувати десерт з горіхами?

Інгредієнти

  • червоне вино,
  • чорнослив – 400 г,
  • горіхи – 70 г,
  • цукор – 60 г,
  • сметана – 600 г,
  • цукрова пудра – 6 ст.

Спосіб приготування

Чорнослив залити окропом, перемішати, злити, обсушити паперовими рушниками. Горіхи трохи підсмажити на сухій сковороді. Кожну сливу начинити охолодженими горішками.

Викласти фарширований горіхами чорнослив у каструлю, посипати цукром. А потім залити все це червоним вином — кількість цукру може змінюватись в залежності від виду вина (сухе або напівсолодке).

Ставимо на вогонь. Як закипить, скручуємо вогонь та варимо на мінімальному вогні 15 хв. Накриваємо кришкою і даємо повністю охолонути. Краще залишити в сиропі на ніч, та смак буде ще більш насиченим. Для крему — в жирну, в ідеалі домашню сметану додати цукрову пудру і перемішати до розчинення та однорідності.

У келихи по черзі викладаємо крем, начинені сливи, крем і так далі. Верхнім шаром має бути сметана, яку за бажанням можна прикрасити: посипати какао, тертим шоколадом або дрібно рубаними горішками. Дати настоятися 20 хвилин у холодильнику та насолоджуватися.

Раніше "Телеграф" розповідав рецепт розкішного весняного салату із найпростіших продуктів. Потрібно лише все змішати.