Ноутбук буде довго зберігати заряд: дотримуйтесь цих правил

Читать на русском
Автор
Як зберегти заряд батареї на ноутбуці Новина оновлена 17 травня 2024, 11:38
Як зберегти заряд батареї на ноутбуці. Фото pexels.com

Місткість акумулятора в ноутбуці з часом знижується

При аварійних та планових відключеннях електроенергії важливо знати, як на довше зберегти свій заряд як на смартфоні, так і на ноутбуці. Це необхідно, щоб продовжувати роботу та залишатися завжди на зв’язку.

Слід скористатися порадами, представленими у виданні "РБК-Україна", якщо ви хочете збільшити час роботи вашого ноутбука без заряджання. Вони допоможуть оптимізувати енергоспоживання та продовжити автономне функціонування вашого пристрою.

Як зберегти заряд на ноутбуці

Вимкніть пристрій від мережі

Якщо ноутбук постійно підключений до мережі, батарея не зможе ні накопичувати, ні віддавати енергію. Експерти рекомендують дотримуватись циклів — заряджати та розряджати батарею, щоб підвищити працездатність вашого пристрою. Але тільки не розряджайте акумулятор повністю.

Уникайте перегріву

Слід пам’ятати, що для роботи ноутбука оптимальною є температура 15-35 градусів, тому не допускайте його перегрівання. Слідкуйте за циркуляцією повітря, оскільки при перегріванні пристрій починає розряджатися ще швидше. Найкраще ноут класти на спеціальну підставку.

Відрегулюйте налаштування батареї

Перейдіть на економічний режим, щоб знизити витрату заряду на 20%, для цього потрібно натиснути на значок батареї в нижньому правому кутку екрана. Також можна знизити трохи яскравість, щоб зберегти енергію. У такому режимі швидкість роботи ноутбука знижується, але він зможе працювати довше.

Закрийте непотрібні програми

Є програми, які працюють у фоновому режимі, а отже, "з’їдають" багато заряду. З метою економії краще їх закрити, залишивши лише ті, які вам справді потрібні. Зокрема, деактивуйте Bluetooth або Wi-Fi.

"Телеграф" писав раніше, як врятувати ноутбук, якщо ненароком пролили на нього чай або каву. У таких ситуаціях важливо діяти якнайшвидше.