Врятуєте свій ноутбук: що робити, якщо вилили чай або каву на пристрій

Читать на русском
Автор
Як діяти, якщо розлили чай на ноутбук
Як діяти, якщо розлили чай на ноутбук. Фото Freepik

В такій ситуації важливо діяти швидко

У випадку, якщо ви вилили чай або каву на ноутбук, треба діяти швидко і чітко. Лише так ви врятуєте свій пристрій і не витратите багато грошей на ремонт чи покупку нового пристрою. Раніше ми розповідали, чим шкідлива зарядка смартфона від ноутбука, а тепер ділимося, що робити, якщо вилили гарячий напій на гаджет.

Не варто нехтувати сервісним центром і все ж у випадку розлиття чаю чи кави на ноутбук, занести його в ремонт. Однак щойно це трапилося, теж є кілька дій, які треба виконати. Про це розповіли на politeka.

Що робити, якщо розлили чай чи каву на ноутбук

  • Насамперед варто пам’ятати, що спосіб із рисом не працює. Тому не витрачайте дорогоцінний час на це, адже застосування цієї крупи може нашкодити ноутбукові.
  • Оскільки солі і мінерали, що містяться у чаю й каві, шкодять гаджетам навіть більше, ніж рідина, пристрій треба швидко вимкнути. Також варто від’єднати його від живлення.
  • Після цього треба взяти тонкий рушник (або паперові рушники), покласти його на клавіатуру ноутбука і закрити кришку. Пристрій треба перевернути. Рідина буде стікати на рушник і не буде потрапляти глибше.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити смартфон, якщо немає електроенергії. Ми поділилися корисними порадами.