Їх давали ловеласам: які прізвища мали українці, що купалися в жіночій увазі

Читать на русском
Автор
Українські призвіща, що давали ловеласам Новина оновлена 17 травня 2024, 14:39
Українські призвіща, що давали ловеласам. Фото Pixabay

Ці прізвища дуже поширені в Україні

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Але це не все. Ще існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам.

На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які українські прізвища давали в давнину справжнім розпусникам. "Телеграф" вирішиі скласти список прізвищ, які мали українці, що купалися в жіночій увазі.

Так, наприклад, одне з таких найпоширеніших родових прізвищ сьогодні — Бабій. Воно налічує 15403 носіїв. За поширеністю посідає 155-те місце. Найчастіше це прізвище можна зустріти в Придністров'ї. Зокрема, справжнім осередком цього цікавого прізвища є Тальнівський район Черкаської області. Також таке родове ім'я можна знайти в Києві, Хмельницькому, Львові, Тернополі та Вінниці.

Ще одне українське прізвище, яке належить справжнім донжуанам — Кохан. Сьогодні в Україні офіційно налічується 5102 його носії. За поширеністю воно посідає 694-те місце. Найбільше представників цього родового імені зареєстровано на Закарпатті. Зокрема, в Мукачівському районі.

Досить популярним родовим ім'ям, яке наші пращури в давнину давали тим, хто вів розгульний спосіб життя, є Огир. Тут требая пояснити, що огирем предки називали самця коня, який вже досяг статевої зрілості. Сьогодні налічується 209 осіб, які є носіями цього цікавого прізвища. За поширеністю воно посідає аж 23033-те місце. Його можна зустріти в Козельщинському районі Полтавщини. Але також це родове ім’я поширене в Кременчуці, Горішніх Плавнях, Хорішках.

Раніше "Телеграф" розповів, про найкоротші українські прізвища, як вони утворились та що означають.