Ягоди будуть великі та солодкі: чим підгодувати полуницю у травні

Читать на русском
Автор
Чим підгодувати полуницю у травні Новина оновлена 16 травня 2024, 12:37
Чим підгодувати полуницю у травні. Фото botanichka.ru

Полуниця вважається досить примхливою ягодою

У травні, коли рослини активно ростуть та розвиваються, особливо важливо забезпечити їм достатнє харчування. Овочі на городі потрібно періодично підгодовувати, це стосується і ягідних культур, зокрема полуниці, яка починає формувати плоди.

Які добрива краще використовувати для полуниці, розказано в матеріалі "УНІАН". Такі підгодовування сприяють тому, щоб ягоди виросли дуже великими та солодкими.

Чим підгодувати полуницю у травні

Цього місяця полуницю можна підгодувати різними добривами, щоб забезпечити її оптимальне зростання та розвиток. Але розчин калійної селітри може бути одним з ефективних варіантів для підживлення ягід у цю пору року.

Калій є важливим елементом для формування плодів та покращення їх якості, а селітра є джерелом легко доступного азоту, що сприяє активному росту рослин. Саме добрива з калієм допоможуть зробити ягоду смачнішою.

Як приготувати розчин

Візьміть 1 чайну ложку добрива і розчиніть у відрі води, потім обробіть кущі (по півлітра на кожний). Можна також використовувати для обприскування розчин сірчанокислого цинку (0,02%), він регулюватиме обмін речовин і підвищуватиме стійкість рослин до стресових умов.

"Телеграф" писав раніше, чим підгодувати вишню. Ці поради сприяють щедрому та солодкому врожаю.