Тепла весна повертається: якою буде погода в Україні на вихідних

Читать на русском
Автор
Тепла весна повертається: якою буде погода в Україні на вихідних Новина оновлена 17 травня 2024, 06:42

Цими днями вам може знадобитись парасолька

В Україну після тривалого похолодання нарешті повертається тепло. Найближчими вихідними, 18-19 травня, очікується тепла, але подекуди дощова погода.

За прогнозом Укргідрометцентру, повітря вдень буде прогріватись до +19-22 °С. В більшості регіонах України можливі короткочасні дощі.

У суботу, 18 травня, помітно потеплішає в усіх областях. Так, на заході і північному сході денна температура коливатиметься від +17 до +22 °С. Уночі варто очікувати +8-10 °С. Найтепліше буде в центрі та на сході. Тут вдень температура повітря прогріється до 20-23 °С, а вночі очікується +8-10 °С. На півдні буде дещо прохолодніше. Стовпчики термометрів будуть підійматися до +18-20 °С вдень і до +8-11 вночі.

У переважній більшості областей можливі короткочасні дощі. Без опадів буде лише на північному заході та на півдні.

У неділю, 19 травня, очікується подальше підвищення температури. У західних областях повітря прогріється до +20-22 °С вдень і до +8-10 °С вночі. В центрі, на сході та півдні буде +20-22 °С вдень, а вночі температура падатиме до +8-10 °С.

Знову майже в усіх областях України очікуються короткочасні дощі. Сухо буде лише у Хмельницькій, Вінницькій, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

Раніше "Телеграф" писав, що в Україні спостерігався період аномально холодної погоди, що пов’язано з проникненням арктичного повітря з півночі Європи. Про те, якою буде погода в другій декаді травня розповів кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.