Якщо не виходить виїхати "на шашлики", шашлик приїде до вас: як його приготувати у духовці

Читать на русском
Автор

Чудовий варіант, якщо немає можливості посмажити м'ясо на природі

Багато хто вже відкрив сезон шашликів і приготував це м'ясо замаринувавши у різноманітних маринадах. Однак, якщо можливості виїхати на природу немає, шашлик можна приготувати вдома прямо в духовці.

Якщо знати деякі хитрощі, то ви навіть не помітите різниці та задовільните свої гастрономічні бажання. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "zhuravlina_cooking".

Як приготувати шашлик у духовці

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 1,5 кг;
  • спеції до шашлика – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • перець чорний – ½ ч. л.;
  • паприка копчена – 1 ч. л.;
  • гірчиця – 1 ст. л.;
  • цибуля – 5-6 шт.;
  • кип’ячена вода;
  • олія – 20 мл;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • оцет – 70-80 мл;

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати півкільцями, перекласти в глибоку миску та добре розім’яти руками.
  2. Додати оцет та цукор і залити водою, щоб покривала цибульку повністю.
  3. Перемішати та відставити маринуватись мінімум на годину.
  4. М‘ясо нарізати великими шматками та додати спеції до шашлика, сіль, паприку копчену, гірчицю, перець, добре все змішати із спеціями і м‘ясо розім’яти руками.
  5. Шпажки вимочити в воді хвилин 15-20 хвилин, щоб під час приготування не підгоріли і м‘ясо добре нанизувалось.
  6. З цибулі злити воду через сито, додати олію, все змішати та перекласти в рукав для запікання, розрівняти.
  7. На шпажки нанизати м‘ясо і викласти на цибулю в рукав, рукав зав‘язати.
  8. Перекласти на ніч в холодильник або мінімум на 2 години.
  9. Заготовки перекласти на форму або деко та відправити в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину, а потім за 30 хвилин до готовності розрізати рукав і допекти.

Раніше ми писали, як приготувати шашлик зі скумбрії. Ви здивуєтеся, наскільки смачною вийде рибка.