Якщо не виходить виїхати "на шашлики", шашлик приїде до вас: як його приготувати у духовці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудовий варіант, якщо немає можливості посмажити м'ясо на природі
Багато хто вже відкрив сезон шашликів і приготував це м'ясо замаринувавши у різноманітних маринадах. Однак, якщо можливості виїхати на природу немає, шашлик можна приготувати вдома прямо в духовці.
Якщо знати деякі хитрощі, то ви навіть не помітите різниці та задовільните свої гастрономічні бажання. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "zhuravlina_cooking".
Як приготувати шашлик у духовці
Інгредієнти:
- свинячий ошийок – 1,5 кг;
- спеції до шашлика – 2 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- перець чорний – ½ ч. л.;
- паприка копчена – 1 ч. л.;
- гірчиця – 1 ст. л.;
- цибуля – 5-6 шт.;
- кип’ячена вода;
- олія – 20 мл;
- цукор – 1 ст. л.;
- оцет – 70-80 мл;
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати півкільцями, перекласти в глибоку миску та добре розім’яти руками.
- Додати оцет та цукор і залити водою, щоб покривала цибульку повністю.
- Перемішати та відставити маринуватись мінімум на годину.
- М‘ясо нарізати великими шматками та додати спеції до шашлика, сіль, паприку копчену, гірчицю, перець, добре все змішати із спеціями і м‘ясо розім’яти руками.
- Шпажки вимочити в воді хвилин 15-20 хвилин, щоб під час приготування не підгоріли і м‘ясо добре нанизувалось.
- З цибулі злити воду через сито, додати олію, все змішати та перекласти в рукав для запікання, розрівняти.
- На шпажки нанизати м‘ясо і викласти на цибулю в рукав, рукав зав‘язати.
- Перекласти на ніч в холодильник або мінімум на 2 години.
- Заготовки перекласти на форму або деко та відправити в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину, а потім за 30 хвилин до готовності розрізати рукав і допекти.
Раніше ми писали, як приготувати шашлик зі скумбрії. Ви здивуєтеся, наскільки смачною вийде рибка.