Перевірений сімейний рецепт тіста: саме так готуються найсмачніші ароматні пиріжки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Дуже смачне тісто для апетитних пиріжків](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/c/20/2d988774-6878a9309def53f3bf33de95960ae20c.jpg?v=9457_1)
Це тісто дуже просто замішується
Ми розповідали, як приготувати простий рулет з крабовими паличками. Тепер ділимось рецептом чудового тіста на пиріжки.
Багато господинь вважають дріжджове тісто примхливим, однак все просто, якщо знати деякі деталі і мати перевірений рецепт. На порталі "На ПЕНСІЇ" розповіли, як приготувати універсальне тісто, яке підійде і для пиріжків, і для пирогів, і для піци.
Інгредієнти:
- 150 мл теплого молока
- 150 мл теплої води
- 1,5 чайної ложки сухих дріжджів
- 2 чайні ложки цукру
- дрібка солі
- 100 г вершкового масла
- 500-600 г борошна
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішайте тепле молоко, теплу воду, дріжджі, цукор та сіль. Перемішайте та залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
- Додайте до дріжджової суміші просіяне борошно і замісіть еластичне, не липке тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше або менше борошна, орієнтуйтесь на власні відчуття.
- Помістіть тісто в змащену олією миску, накрийте рушником або харчовою плівкою та поставте в тепле місце на 1-1,5 години. За цей час тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
- Коли тісто підійметься, обімніть його, щоб випустити повітря. З тіста можна сформувати пиріжки з будь-якою начинкою (солодкою або солоною), пиріг з вашими улюбленими ягодами або фруктами, або ж приготувати піцу.
- Випікайте вироби з дріжджового тіста в розігрітій до 180°C духовці до золотистого кольору. Час випікання може трохи відрізнятися залежно від розміру та форми виробів.
Це універсальне дріжджове тісто — ідеальне для тих, хто хоче приготувати смачну та домашню випічку без особливих зусиль. Також ми ділились рецептом апетитних оладок без борошна.