Перевірений сімейний рецепт тіста: саме так готуються найсмачніші ароматні пиріжки

Читать на русском
Автор
Дуже смачне тісто для апетитних пиріжків
Дуже смачне тісто для апетитних пиріжків. Фото РБК-Украина

Це тісто дуже просто замішується

Ми розповідали, як приготувати простий рулет з крабовими паличками. Тепер ділимось рецептом чудового тіста на пиріжки.

Багато господинь вважають дріжджове тісто примхливим, однак все просто, якщо знати деякі деталі і мати перевірений рецепт. На порталі "На ПЕНСІЇ" розповіли, як приготувати універсальне тісто, яке підійде і для пиріжків, і для пирогів, і для піци.

Інгредієнти:

  • 150 мл теплого молока
  • 150 мл теплої води
  • 1,5 чайної ложки сухих дріжджів
  • 2 чайні ложки цукру
  • дрібка солі
  • 100 г вершкового масла
  • 500-600 г борошна

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте тепле молоко, теплу воду, дріжджі, цукор та сіль. Перемішайте та залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  2. Додайте до дріжджової суміші просіяне борошно і замісіть еластичне, не липке тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше або менше борошна, орієнтуйтесь на власні відчуття.
  3. Помістіть тісто в змащену олією миску, накрийте рушником або харчовою плівкою та поставте в тепле місце на 1-1,5 години. За цей час тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
  4. Коли тісто підійметься, обімніть його, щоб випустити повітря. З тіста можна сформувати пиріжки з будь-якою начинкою (солодкою або солоною), пиріг з вашими улюбленими ягодами або фруктами, або ж приготувати піцу.
  5. Випікайте вироби з дріжджового тіста в розігрітій до 180°C духовці до золотистого кольору. Час випікання може трохи відрізнятися залежно від розміру та форми виробів.

Це універсальне дріжджове тісто — ідеальне для тих, хто хоче приготувати смачну та домашню випічку без особливих зусиль. Також ми ділились рецептом апетитних оладок без борошна.