Вапняковий наліт зникне з кухонного крана: як його видалити за допомогою лимона

Читать на русском
Автор
Лимон здатний видаляти навіть старі забруднення
Лимон здатний видаляти навіть старі забруднення. Фото Freepik

Наліт більше не буде псувати зовнішній вигляд вашої кухні

Лимони корисні не лише у приготуванні їжі, а й у побуті. Він ефективно видаляє навіть складні забруднення. Раніше ми розповідали, чим почистити сковорідку до блиску, а тепер ділимося, навіщо прив’язувати лимон до кухонного крана.

Досвідчені господині знають, що лимон — універсальний засіб для видалення накипу. Виявляється, щоб видалити такого виду забруднення, можна не використовувати агресивні хімікати. Про це розповіли на ProstoWay.

Що треба зробити

Цей фрукт здатний видалити навіть старий накип з різних поверхонь. Для цього треба розрізати лимон на дві частини. Одну половинку прив’язуємо м’якоттю до крана. Це можна зробити за допомогою звичайної шнурівки або дроту. Залишаємо лимон на крані на 2-3 години. Воду в цей час відкривати не можна і знімати фрукт не бажано.

Як це працює?

Кислота, що міститься в лимоні, здатна пом’якшувати накип. Прив’язавши фрукт до крана, його сік потраплятиме в отвори.Таким чином кран лише за кілька годин ви отримаєте не лише чистий і сяючий кран, а й набагато кращий потік води.

Як ще можна видалити накип

З цим завданням чудово впорається оцет. Він також розчиняє наліт. Його треба нанести на поверхню, а потім замотати її м’якою тканиною на кілька хвилин. Або ж змочити в оцті ватний диск і натерти ним отвір крана.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо класти пакет у пральну машину. Ми поділилися дивним, але дієвим лайфхаком.