Не повірите своїм очам: чим почистити сковорідку для блиску

Читать на русском
Автор
2194
Ефективне чищення сковорідки дешевими засобами
Ефективне чищення сковорідки дешевими засобами. Фото Canva

Відмити жир і бруд допоможуть народні методи

Після приготування їжі часто залишається гора немитого посуду. Нерідко серед них — жирні сковорідки. Буває так, що мийним засобом не виходить відчистити бруд або його просто немає під руками. Є чудові бюджетні методи, які стануть вам у нагоді. Також нещодавно ми розповідали, чим відчистити мийку та крани від нальоту.

Якщо сковорідка з тефлоновим і керамічним покриття, тут потрібне делікатне чищення, пише Ukr.media. Найкраще — м'яка губка з мийним засобом. Якщо жир все встиг добряче прилипнути до поверхні, можна замочити у розчині кальцинованої соди з мийним засобом.

Пропорція — 3 ложки соди на 3 літри води та кілька крапель засобу для миття посуду. Для кращого ефекту цей розчин треба закип'ятити. Тоді бруд сам відстане від поверхні.

Сковорідки з нержавіючої сталі та емальовані — стійкіші та більш практичні, відповідно є більше засобів для їх миття.

Є потужний мікс речовин, який видалить будь-який бруд — сіль, оцет і вода. Сіль насипаємо на дно та заливаємо оцтом (9%). Ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Тоді вносимо кілька столових ложок харчової соди та зменшуємо вогонь. За 20-30 хвилин рідина випарується. Тоді промиваємо кухонний прилад гарячою водою.

Можна використовувати у такому випадку й саму соду. Просто насипте її на губку та тріть до повного очищення.

Чи не у кожного в аптечці можна знайти активоване вугілля. Його треба подрібнити та нанести на жирні місця. Розтираємо губкою, чекаємо кілька хвилин й забруднення видалятимуться значно легше.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна полегшити варіння яєць за допомогою сірників. Дізнайтеся, у чому їхня користь в такій ситуації.