Кроти забудуть дорогу на ваш город: три способи відвадити шкідників

Читать на русском
Автор
Лайфхаки для дачників, як боротися з кротами Новина оновлена 13 травня 2024, 10:52
Лайфхаки для дачників, як боротися з кротами. Фото Freepik

Як швидко позбутися кротів на городі

Дачний сезон вже відкритий і багато хто почав займатися городами і грядками. Багато дачників у цьому періоді стикаються з проблемою кротів, які можуть нашкодити посадженим культурам та майбутньому врожаю. Однак є способи з ними боротися.

Виявилось, що є запахи, які кроти просто не переносять, пише tsn.ua. Ці запахи швидко відвадять кротів із вашої грядки.

Як позбутися кротів на городі

Кисломолочна сироватка

Сироватка, яка залишається після приготування кисломолочного сиру, може стати хорошим засобом для боротьби з кротами на городі. Просто влийте по склянці сироватки у свіжі нори крота і він швидко покине вашу ділянку.

Часник та лимон

Ще один запах, якого відлякує кротів — часник та лимон. Подрібніть лимон разом із часником і насипте цю суміш у нору крота. Після цього шкідник піде з вашої грядки.

Квіти та рослини

Мало хто знає, що кроти не переносять запахи деяких квітів. Нарциси, чорнобривці та рябчик імператорський — це рослини, які токсичні для кротів. Просто посадіть їх на городі і кротів на вашій ділянці не буде. Крім того, кроти не люблять запаху кропу, цибулі, селери, базиліка. Висадіть ці культури по периметру ділянки, і кроти забудуть до неї дорогу.

Раніше "Телеграф" розповідав про незвичайний лайфхак для прання. Просто покладіть у пральну машину звичайний пакет і результат вас здивує.