Перетворіть телефон на фортецю: топ-3 поради, як захистити персональні дані у смартфоні

Читать на русском
Автор
Колаж "Телеграф"

Прості налаштування вбережуть важливі дані

Паролі до банківських систем та акаунтів у соціальних мережах, інформація особистого характеру, тонни фотографій та відео. Все це зберігається у нашому смартфоні, який ми вже звикли не випускати з рук.

"Телеграф" розповість про кілька корисних порад фахівців, які допоможуть вберегти персональні дані. Розібратися з тим, що варто зробити нам допоможе портал bibliotech.

"Якщо ваш телефон потрапить у чужі руки, хтось може викрасти вашу особу, купити речі за ваші гроші або зламати вашу електронну пошту чи акаунти в соціальних мережах", — пишуть на сайті і пропонують зробити наступні дії.

Налаштуйте блокування смартфона

Налаштуйте телефон на блокування, коли ви ним не користуєтеся, і створіть PIN-код або якісний пароль, щоб розблокувати його. Майте на увазі, це не повинно бути 1234 чи щось подібне. Використовуйте принаймні 6-значний пароль. Ви також можете заблокувати телефон за допомогою біометричних даних: відбитка пальця або обличчя.

Контролюйте права програм

Коли ви встановлюєте нові програми, телефон просить підтвердити вимоги доступу до програми. Як правило, програмам потрібен доступ до ваших файлів, камери та GPS. Деяким програмам може знадобитися доступ до ваших контактів чи інформації вашого профілю.

Зайвий раз подумайте, перш ніж встановлювати такі програми. Так, користуватися ними буде практично неможливо, якщо ви не надасте доступ, тож розгляньте можливість просто обійтися без застосунку, або ж принаймні обирайте такий, який має найбільшу кількість позитивних відгуків та завантажуйте його лише з офіційних платформ.

Публічні мережі — загальнодоступні

Щоразу, коли ви підключаєтеся до публічної мережі, ви відкриваєте свій пристрій для всіх інших у цій мережі. Будь-який хакер-любитель, навіть не професіонал, може використовувати публічний Wi-Fi, щоб стежити за іншими користувачами поблизу. Якщо є така можливість, то краще користуйтеся мобільними даними.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, чим шкідлива зарядка смартфона від ноутбука. Телефон вам "не подякує".