Додайте ці відходи в лунку при посадці огірків: урожай приємно здивує

Читать на русском
Автор
Як садити огірки у відкритий ґрунт
Як садити огірки у відкритий ґрунт. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Безкоштовне добриво допоможе збільшити врожай

Огірки, як і багато інших рослин на городі, люблять поживний ґрунт. Але далеко не завжди дачники можуть похвалитися добрим станом землі на ділянці. У таких випадках вийти із ситуації допоможе перевірена часом хитрість – при посадці огірків додати до лунки добрива. Це гарантує отримання багатого врожаю.

Як правильно садити огірки

У ґрунт огірки слід висаджувати тільки в другій половині травня, а іноді й у перших числах червня. Це убереже рослини від заморозків. Адже огірки люблять тепло і найкраще ростуть за температури вище 15°C.

Для посадки розсади огірків викопайте у землі ямки глибиною 2 сантиметри. Додатково додайте добрива або компост. Таким чином ви ще більше удобрите ґрунт, а огірки виростуть здоровими, міцними та без гіркого присмаку.

Натуральне добриво виділятиме в ґрунт мікроелементи та захищатиме розсаду від хвороботворних мікроорганізмів.

Для огірків чудово підходять кухонні відходи. Звичайні картопляні та цибульні очищення містять багато кальцію, калію та фосфору, які завжди корисні при інтенсивному розвитку рослин. Для підгодовування огірків просто змішайте склянку подрібненого і висушеного лушпиння цибулі з 1 столовою ложкою крохмалю, рекомендує "На пенсії". У кожну лунку необхідно додати 1 столову ложку поживної суміші.

Також можна додати в лунку з огірками деревне вугілля. Воно захистить рослину від шкідників та хвороб.

Подібний метод можна використовувати й при посадці перців. Раніше "Телеграф" розповідав, що додати до лунки з цією рослиною.