Урожаєм перців будете ділитися з усіма знайомими: закопайте цей продукт у лунку

Читать на русском
Автор
1004
Рослинам потрібне підживлення
Рослинам потрібне підживлення. Фото Pexels

Створити ідеальні умови для високого врожаю перців дуже просто

Городники завжди сподіваються, що посаджені рослини швидко зростатимуть на землі й приноситимуть рясний урожай. Але не всі овочі легко вирощувати. Перці вимогливі до умов зростання і потребують багатого на мікроелементи ґрунту. Тому ще до посадки варто подбати про якість ґрунту.

В арсеналі досвідчених дачників є просте рішення, яке наситить рослину достатньою кількістю поживних елементів. Завдяки цьому вона може пишно розростатися і давати десятки квіток, які через деякий час перетворяться на соковиті перці.

Коли і як садити перці

У ґрунт перець висаджують у другій половині травня, коли знижується ризик нічних заморозків. Рослина не морозостійка, тому холод може її вбити.

Садити перець варто на місці, куди торік вносили гній. Субстрат повинен бути багатий на гумус і мати злегка нейтральний pH. Перець, що росте на хорошому ґрунті, дасть багатший урожай.

Що покласти в лунку під перець, щоб він добре родив

Щоб кущ перцю отримав необхідну кількість поживних речовин (у тому числі калію, магнію), помістіть компост у лунку. Крім того, під перець варто внести біогумус. Азот молодій рослині забезпечить кавова гуща, яку можна розсипати біля коріння, а не лише під ними.

Перець схильний до грибкових захворювань. Вони атакують рослину, коли та має дефіцит кальцію. Щоб захистити перці від хвороботворних мікроорганізмів, висипте в лунку під рослиною подрібнену яєчну шкаралупу.

А ось для гарного врожаю огірків варто використати золу. Раніше "Телеграф" розповідав, як вносити це добриво.