Захистіть екран свого телефону від вигоряння: як уникнути неприємностей

Читать на русском
Автор
Телефон
Телефон. Фото freepik.com

Прості дії вбережуть від проблем

Екран – важлива та вразлива частина смартфона, необхідно берегти його від ударів, а також не протирати невідповідними матеріалами. Однак навіть коли власник дотримується цих правил, є небезпека вигоряння дисплея.

"Телеграф" розповідає, як цього уникнути. Вигоряння екрана може виявлятися у вигляді залишкових тіней або розмитих зображень. Хоча таке відбувається нечасто, ризик існує як дорогих, так бюджетних пристроїв з OLED-экраном.

По суті, вигоряння є видимим оку знебарвленням або появою силуетів попереднього зображення на цифровому дисплеї. Причина неполадки в тому, що певні пікселі "працюють" частіше за інших і в результаті починають відображати кольори зі спотворенням. Цього явища можна уникнути, якщо вжити низку дій.

Автоблокування. Найпростіший спосіб уникнути вигоряння — мінімізація часу, коли екран увімкнено. Якщо телефон не працює, необхідно скористатися можливістю автоматичного вимкнення дисплея.

Яскравість екрану. Не варто виставляти її на максимум, також потрібно понизити контрастність. Це може допомогти навіть у випадку, коли вигоряння екрана вже проявляється, а також запобігти цьому неприємному явищу.

Заставки та шпалери. Їх необхідно періодично змінювати, щоб працювали різні пікселі, а не весь час ті самі. Також гарним рішенням буде встановлення темного режиму. Він є більш щадним для дисплея, оскільки задіяно менше пікселів, а крім того, більш економно витрачається заряд акумулятора.

Раніше "Телеграф" розповідав про 10 додатків, що швидко з’їдають заряд у фоновому режимі. Вони є у багатьох.