Покрови Пресвятої Богородиці 2024: красиві барвисті привітання у листівках і картинках зі святом 14 жовтня

Читати російською
Автор
Новина оновлена 14 жовтня 2024, 08:01

Привітайте друзів та родичів, якщо вони відзначають свято Покрови 14 жовтня

Свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке відзначається 14 жовтня за григоріанським календарем, є одним із найважливіших релігійних свят в Україні. За новим стилем свято відзначається 1 жовтня. Воно символізує захист і заступництво Пресвятої Богородиці над усіма християнами, і має особливе значення не лише в духовному житті українців, але й у культурній та історичній спадщині країни.

Свято бере свій початок у 910 році, коли, за переказами, під час облоги Константинополя візантійці звернулися з молитвами до Богородиці, і вона з'явилася в храмі, розпростерши над ними свій покров, тим самим захистивши місто. Це диво було сприйняте як знак небесної допомоги та заступництва, що стало основою для щорічного святкування Покрови.

В Україні свято Покрови завжди мало особливий зміст. Його шанували ще козаки, які вважали Богородицю своєю покровителькою та молилися їй перед кожною битвою.

Вітати близьких зі святом Покрови Пресвятої Богородиці — це не лише збереження традицій, але й нагода виразити вдячність і підтримку тим, хто цього потребує, особливо в умовах нинішньої боротьби за незалежність України. "Телеграф" зібрав для вас красиві привітання у листівках та картинках, щоб ви могли надіслати їх найближчим людям і побажати добра, щастя і добробуту.

Фото: Уніан
Фото: apostrophe.ua /apostrophe.ua
Фото: apostrophe.ua /apostrophe.ua
Фото: apostrophe.ua /apostrophe.ua
Фото:lux.fm /lux.fm

Раніше "Телеграф" ділився красивими листівками зі святом Покрови. Ми зібрали для вас барвисті картинки.