Покрови Пресвятої Богородиці 2024: красиві барвисті привітання у листівках і картинках зі святом 14 жовтня

Читать на русском
Автор
Красиві листівки для привітання зі святом Покрови
Красиві листівки для привітання зі святом Покрови. Фото Freepik

Привітайте друзів та родичів, якщо вони відзначають свято Покрови 14 жовтня

Свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке відзначається 14 жовтня за григоріанським календарем, є одним із найважливіших релігійних свят в Україні. За новим стилем свято відзначається 1 жовтня. Воно символізує захист і заступництво Пресвятої Богородиці над усіма християнами, і має особливе значення не лише в духовному житті українців, але й у культурній та історичній спадщині країни.

Свято бере свій початок у 910 році, коли, за переказами, під час облоги Константинополя візантійці звернулися з молитвами до Богородиці, і вона з'явилася в храмі, розпростерши над ними свій покров, тим самим захистивши місто. Це диво було сприйняте як знак небесної допомоги та заступництва, що стало основою для щорічного святкування Покрови.

В Україні свято Покрови завжди мало особливий зміст. Його шанували ще козаки, які вважали Богородицю своєю покровителькою та молилися їй перед кожною битвою.

Вітати близьких зі святом Покрови Пресвятої Богородиці — це не лише збереження традицій, але й нагода виразити вдячність і підтримку тим, хто цього потребує, особливо в умовах нинішньої боротьби за незалежність України. "Телеграф" зібрав для вас красиві привітання у листівках та картинках, щоб ви могли надіслати їх найближчим людям і побажати добра, щастя і добробуту.

Листівки зі святом Покрови
Фото: Уніан
Картинки зі святом Покрови
Фото: apostrophe.ua
Вітання з Покровою 14 жовтня
Фото: apostrophe.ua
Лисьівки з Покровою 14 жовтня
Фото: apostrophe.ua
Вітання з Покровою старий стиль
Фото:lux.fm

Раніше "Телеграф" ділився красивими листівками зі святом Покрови. Ми зібрали для вас барвисті картинки.