Просте рішення від плісняви та конденсату: просто поставте в кімнаті ці рослини

Читати російською
Автор

Дізнайтеся, як легко прибрати конденсат із вікон

Восени багато хто стикається з проблемою утворення конденсату на вікнах. Через різкі перепади температур і високу вологість на склі з’являються краплі води, а це створює ідеальні умови для появи цвілі. Щоб запобігти такій неприємності, можна скористатися природним методом – розмістити в будинку кімнатні рослини, які допоможуть регулювати вологість повітря.

Які рослини допомагають від високої вологості

Кімнатні рослини – це не лише прикраса інтер’єру, а й ефективні природні помічники у боротьбі з конденсатом та пліснявою. Існують щонайменше три види рослин, які можуть знижувати рівень вологості та тим самим зменшувати ризик утворення плісняви на вікнах.

Спатіфілум

Спатифіллум, відомий як "жіноче щастя", не тільки тішить око своїми красивими білими квітами, а й ефективно поглинає зайву вологу з повітря.

Ця рослина активно регулює мікроклімат у приміщенні, зменшуючи ризик утворення конденсату на вікнах. Спатифіллум також сприяє очищенню повітря від токсинів і допомагає боротися з пліснявою, оскільки віддає перевагу високій вологості, тим самим "перетягуючи" її з поверхонь на себе.

Спатифілум не лише прикрасить інтер’єр, а й знизить вологість /Pexels

Хлорофітум

Хлорофітум – одна з найвибагливіших і найпопулярніших кімнатних рослин. Рослина відома своєю здатністю очищати повітря та активно поглинати надмірну вологу.

Розмістивши хлорофітум на підвіконні, ви помітите, що рівень вологості в кімнаті стане більш збалансованим. Ця рослина запобігає утворенню конденсату, а також очищує повітря від шкідливих речовин, що знижує ризик появи плісняви.

Хлорофітум — одна з найпопулярніших кімнатних рослин /pexels.com

Епіпремнум (золотий потос)

Епіпремнум, або золотий потос, є ще однією чудовою рослиною для боротьби з високою вологістю. Він активно поглинає вологу, завдяки чому сприяє зменшенню конденсату на вікнах.

Ця рослина також очищає повітря, нейтралізуючи такі шкідливі речовини, як формальдегід та бензол. Епіпремнум чудово підходить для приміщень з підвищеною вологістю, запобігаючи росту плісняви та грибка.

Епіпремнум активно поглинає вологу /freepik.com

Раніше "Телеграф" ділився вдалими способами позбутися неприємного запаху із взуття.