Від подряпин та конденсату не лишиться й сліду: чим очистити полиці в холодильнику

Читать на русском
Автор
Від проблеми не лишиться й сліду
Від проблеми не лишиться й сліду. Фото ukr.media

Цей лайфхак вам знадобиться

Навіть у найбільш відповідальних господинь з холодильника не лише може неприємно пахнути, але й утворюватися конденсат або подряпини. Можна користуватися спеціальними засобами, але навіть вони не є гарантією того, що проблема не повернеться.

Сьогодні ми пропонуємо кілька народних методів, завдяки яким полиці у холодильнику не будуть запотівати. А розповіли про нього на порталі "Ukr.Media".

Як вимити полиці холодильника, щоб не утворювався конденсат

Як правило, під час миття холодильника господині просто змочують ганчірку водою або з додаванням засобу для миття посуду. За допомогою цього можна навести лад у пристрої, проте в ньому все одно можуть залишатися розводи, а полиці з часом все одно запотівають.

Виявляється, можна легко впоратися із запотіванням полиць, використовуючи засіб, який, ймовірно, є у вашій аптечці або косметичці. Йдеться про гліцерин. Протираючи полиці в холодильнику серветкою, змоченою гліцерином, ви не тільки зробите їх блискучими, але й також станете на заваді утворенню конденсату. Після цього лише залишиться витерти полиці насухо та відполірувати їх, додавши пару крапель гліцерину на тканину.

Також у домашніх умовах можна позбутися від подряпин у холодильнику. Для цього необхідно змішати харчову соду з водою в пропорції 1:1 та натерти поверхню полиць приготовленою пастою. Ще один спосіб позбавитися від подряпин — використання зубної пасти, яка добре "полірує" поверхні завдяки дрібним абразивним частинкам. Просто нанесіть невелику кількість пасти на полицю та акуратно розітріть її круговими рухами. Потім ретельно змийте пасту та витріть поверхню сухою ганчіркою.

Раніше ми писали, кілька варіантів сніданків, які можна приготувати під час відключень світла. Нічна вівсянка — це справжня знахідка для тих, хто цінує свій час.