Багато хто припускається помилки: ніколи не ставте миску з водою для кішки в ці місця

Читати російською
Автор

Створіть вихованцю комфортні умови для пиття

Правильне розташування миски з водою для кішки — це важливий фактор, що впливає на її здоров’я та поведінку. Кішки — дуже чутливі та охайні тварини, і незручне або невідповідне місце для води може призвести до того, що вихованець питиме менше, що в результаті може негативно позначитися на його самопочутті.

Іноді господарі через незнання ставлять миски з водою в невідповідному для кішки місці й тварина від цього страждає. Розберімось, де категорично не слід ставити миску з водою для кішки, щоб забезпечити їй комфорт та здоров’я.

Де не можна ставити миску з водою

1. Поруч із мискою для їжі

Хоча багатьом здається логічним ставити воду поряд з кормом, для кішок це не найкраще рішення. У природі кішки зазвичай не п’ють поруч із тим місцем, де вони їдять, оскільки інстинктивно вважають, що їжа може забруднювати воду. Це може призвести до того, що кішка почне уникати пиття. Розмістіть миску з водою трохи далі від годівниці, щоб створити у вихованця відчуття безпеки та чистоти.

2. Біля туалету

Ставити воду поруч із лотком – ще одна поширена помилка. Кішки дуже охайні та уникатимуть пити воду поблизу свого туалету. Запах, що походить від лотка, може відлякувати їх, викликаючи неприємні асоціації. Розмістіть миску з водою в іншій кімнаті або хоча б на значній відстані від лотка.

3. У місцях із високою прохідністю

Кішки – незалежні істоти, які цінують спокій, особливо під час пиття чи їжі. Місце, де постійно проходять люди, створюють шум чи рух, може стати джерелом стресу для вихованця. Найкраще розмістити миску з водою в спокійній зоні, де кішка зможе пити на самоті та безпеці.

4. На сонячних підвіконнях

Хоча підвіконня може бути зручним місцем для води, в сонячну погоду це може призвести до перегріву і навіть до розвитку бактерій в мисці. Кішка не питиме теплу воду, і її здоров’я може постраждати через нестачу рідини. Краще вибрати прохолодне, затінене місце для миски.

5. Біля електричних приладів

Миску з водою не варто розміщувати поруч із кухонною технікою або іншими електричними приладами. По-перше, шум від працюючих приладів може турбувати кішку, а по-друге, існує ризик випадкових проток води, що може призвести до короткого замикання або поломки техніки.

Раніше "Телеграф" розповідав, за які частини тіла не можна чіпати кішку. Це приносить тварині дискомфорт.