З іменинами, Любов! Яскраві привітання у листівках до свята 17 вересня

Читати російською
Автор

"Телеграф" вітає всіх Люб з Днем ангела 2024

Сьогодні 17 вересня православні християни та греко-католики шанують пам’ять великомучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Це значуще для християн свято також відоме як "бабині" або "жіночі іменини", тому цього вівторка свій День ангела відзначає Любов.

Ім’я Любов має давньогрецьке коріння. Воно прийшло на територію сучасної України не у вихідній формі, а було переведено за значенням. Давньогрецьке ім’я "Агапе", що означає "любов" ("кохання"), було адаптоване в ім’я "Любов".

Іменини у жінок з ім’ям Любов відзначаються раз на рік за православним церковним календарем — у свято Віри, Надії, Любові та Софії. Раніше цей день припадав на 30 вересня, але після переходу ПЦУ та УГКЦ на новоюліанський календар дату було перенесено на 17 вересня.

"Телеграф" вітає всіх Люб із Днем ангела 17 вересня! На честь цього свята ми підготували гарні та яскраві привітання, які ви можете надіслати іменинниці.

Нагадаємо, що 17 вересня християни східного обряду відзначають День Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Раніше "Телеграф" викладав листівки до іменин Надії.