Вже ось-ось: коли відзначається свято Віри, Надії, Любові і їхньої матері Софії, що не можна робити

Читать на русском
Автор
761
День Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії Новина оновлена 15 вересня 2024, 17:14
День Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Фото pinterest.com

Забудьте про дату 30 вересня

Свято Віри, Надії, Любові та Софії – важлива християнська подія, присвячена пам’яті мучениць, які постраждали за свою віру: матері та її трьох маленьких дочок. Щорічно святих віряни вшановували 30 вересня, проте з переходом православної та греко-католицької церкви на новоюліанський календар свято набуло нової дати.

День Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, страчені за стійку віру в єдиного Бога, має глибоке значення для всіх християн. Це свято символізує не тільки готовність до самопожертви, але й силу духу та непохитну стійкість.

День Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії: нова дата

Оскільки практично всі неперехідні церковні свята християни відзначають на 13 днів раніше, то День Віри, Надії, Любові та матері їх Софії тепер святкується 17 вересня. Цього року святих мучениць шанують у вівторок.

Що означає церковне свято

У Римській імперії за правління імператора Адріана жила мати на ім’я Софія з трьома юними (9-12 років) дочками, яких звали Віра, Надія та Любов. Вони відкрито сповідували християнську віру, через що їх за доносом привезли до Риму.

Імператор намагався змусити сім’ю зректися віри в єдиного Бога, але, не домігшись успіху, дочок по черзі піддали жорстоким тортурам, а Софію змусили спостерігати за стражданнями своїх дітей. Після смерті дочок Софії дозволили поховати їх, і через три дні мати померла на їхніх могилах.

Що не можна робити у свято 17 вересня

  • Ображати жінок, лаяти, вичитувати, а самим жінкам — працювати.
  • Влаштовувати великі застілля — свято за своєю суттю є трагічним.
  • Одружуватися і вінчатись — союз буде невдалим та коротким.

А ви знали, що Віра, Надія та Любов – це щасливі імена? Раніше "Телеграф" розповідав, що вони дарують своїм власницям у житті.