Їх об'єднала біда: осиротілі слоненята, що стали нерозлучними друзями, розчулили мережу (фото)

Читать на русском
Автор
722
Слоненята стали нерозлучними
Слоненята стали нерозлучними. Фото ru.freepik.com

Дружба тварин розчулила користуваів мережі

Історії про тварин часто розчулюють людей, оскільки вони демонструють силу природи, емпатію та невинність у світі, де тварини так само як і люди, борються за виживання. Вони спонукають до співчуття, привертають увагу до проблем захисту довкілля та вразливих видів, а також допомагають налагоджувати зв'язок між людиною і природою.

Одна із таких чутливих історій сталася в Нейробі, коли рейнджери підібрали двох слоненят, від яких відмовилися їхні матері. Фото опублікували на порталі "zefirka".

Рятівники назвали малечу Аshaka і Kamok та помістили тварин до слоненят їхнього віку у спеціальному центрі. Їх годують спеціальною молочною сумішшю, вони активно розвива.ться, люблять гратися один з одним та валятися у багнюці. Слоненята швидко стали улюбленцями працівників реабілітаційного центру завдяки своїй грайливій вдачі та люб'язності. Коли малюки підростуть і наберуться сил, їх випустять у дику природу, де вони зможуть приєднатися до своєї природної групи та почати нове життя у середовищі, для якого вони призначені.

Чому матері-слонихи відмовилися від своїх дитинчат назавжди залишиться загадкою. Однак причин такої поведінки може бути декілька:

  • Смерть або хвороба матері: якщо слониха помирає або серйозно хворіє, вона може не мати змоги піклуватися про дитинча. Це одна з найпоширеніших причин, чому слоненята залишаються сиротами.
  • Травма або слабкість дитинчати: якщо слоненя народжується дуже слабким, травмованим або з вродженими вадами, слониха може вважати його неспроможним вижити та залишити його, зосереджуючись на решті стада або наступних вагітностях.
  • Стрес і травматичні обставини: під час браконьєрських нападів або через напад хижаків матері можуть загубити або покинути своїх малюків через стресову ситуацію. Шок або хаотичні обставини можуть тимчасово дезорієнтувати слониху.
  • Порушення соціальної структури стада: стада слонів мають складні соціальні взаємини, і коли стадо зазнає втрат або стресу через людське втручання (наприклад, браконьєрство чи переселення), це може порушити їхнє функціонування, що іноді призводить до того, що матері залишають своїх дитинчат.
  • Недосвідченість матері: молоді або недосвідчені самки іноді не вміють правильно доглядати за своїм першим потомством і через це можуть його покинути.

Раніше ми публікували відео з таксою, яка отримала ляпас від кота, але не розгубилася. Реакція пса порадувала мережу.