Зі світлим святом Воздвиження Хреста Господнього! Красиві картинки для привітання близьких

Читати російською
Автор

Надішліть рідним красиву картинку і привітайте зі святом

Воздвиження Хреста Господнього — одне з найбільших християнських свят, яке відзначають 14 вересня за новоюліанським церковним календарем. Це день, коли віряни вшановують та підняття (воздвиження) Хреста, на якому був розп’ятий Ісус Христос.

У християнській традиції Воздвиження Хреста Господнього є одним із 12 найбільших свят року. У цей день у церквах відбуваються урочисті служби, під час яких священнослужителі підносять Хрест, щоб віряни могли вклонитися йому та отримати благословення. Хрест прикрашають квітами і зеленими гілками.

326 році під час розкопок в Єрусалимі було знайдено три хрести. Один із них було визнано справжнім Хрестом Господнім, коли з його допомогою було здійснене чудо — воскресіння померлої людини. Після цього віднайдення патріарх Макарій Єрусалимський підняв (воздвиг) Хрест на висоту, щоб всі віряни могли побачити та вклонитися святині. Саме з цієї події й почалося святкування Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

"Телеграф" підготував для вас красиві привітання у листівках з цим світлим святом. Надішліть яскраву картинку у месенджері близькій людині та зробіть їй приємно.

Раніше "Телеграф" публікував добірку листівок із Воздвиженням Хреста Господнього. Оберіть найкрасивішу картинку для себе.