За лічені секунди і без точильного каменю: з цим популярним предметом ножиці знову стануть гострими

Читать на русском
Автор
1274
Ножиці знову стануть гострими
Ножиці знову стануть гострими. Фото ru.freepik.com

Цей лайфхак вам знадобиться

Ножиці є незамінними помічниками на кухні чи у побуті. Однак за роки експлуатації леза можуть ставати тупими або відставати один від одного.

Для того, щоб заточити ножиці зовсім не обов'язково мати точилку вдома, достатньо скористатися фольгою. Як саме це зробити розповідає "Телеграф".

Як наточити ножиці без точилки

Так, якщо ножиці стали погано різати, можна швидко наточити їх за допомогою алюмінієвої фольги. Для цього необхідно скласти лист фольги втричі і кілька разів зробити надрізи ножицями. Чим товстіше лезо, тим більше рухів потрібно виконати.

Канцелярські ножиці заточаться після 10-15 надрізів, кухонні – до 30. Для манікюрних ножиць достатньо зробити до 10 розрізів фольги.

Варто зазначити, що за допомогою фольги можна забезпечити гостроту ножиць на короткий час, але в потрібний момент цей лайфхак дуже виручить. Якщо вдома немає фольги, можна використати блискучу обгортку від шоколаду чи цукерок. Схожий ефект дає й металева кухонна губка – варто просто зробити кілька розрізів ножицями по металевій поверхні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як охолонути в спеку без кондиціонера. Цей спосіб буде корисним і у разі відключення електроенергії.