Церковне свято 24 серпня: що не можна робити, щоб не накликати лихо в дім

Читать на русском
Автор
1939
Що забороняється робити 24 серпня
Що забороняється робити 24 серпня. Фото ru.freepik.com

Дізнайтеся, які існують традиції та заборони у цей день

Сьогодні, 24 серпня, в Україні відзначається важливе свято – День Незалежності. А згідно з новим церковним календарем, у суботу православні віряни вшановують пам’ять священномученика Євтихія, єпископа та учня апостола Іоанна Богослова.

"Телеграф" вирішив нагадати, які існують традиції та заборони цього дня. До них слід дослухатися!

Церковне свято 24 серпня

Священномученик Євтихій, єпископ, був одним з найвідоміших учнів апостола Іоанна Богослова і зараховується до ранньохристиянських святих. Євтихій з ранніх років виявляв інтерес до християнства. Ставши учнем апостола Івана, він прийняв вчення Христа і присвятив своє життя проповіді Євангелії.

Пізніше Євтихій був висвячений на єпископа і продовжував активну місіонерську діяльність, поширював християнство і зміцнював віру серед перших християн. Однак у той час християнство ще не було офіційною релігією, і віряни часто зазнавали гонінь. Євтихій, як і багато інших християн того часу, був заарештований за свою віру. Він прийняв мученицьку смерть — після жорстоких тортур святий Євтихій був обезголовлений.

Пам’ять про нього зберігається в церкві як приклад стійкості та відданості християнським ідеалам. Його життя свідчить про важливість вчення апостолів і про готовність жертвувати собою заради Христа.

Що можна робити 24 серпня

  • У день пам’яті священномученика Євтихія вірянам рекомендується приділити особливу увагу духовним практикам та молитві. У святого просять заступництва перед Господом, міцного здоров’я та збереження у домі світу.
  • На згадку про священномученика Євтихії можна зробити добрі справи, допомагаючи нужденним або підтримуючи церковні ініціативи.

Що не можна робити 24 серпня

  • Церква радить уникати важкої роботи, особливо якщо вона не є необхідною. Цей час краще присвятити молитві та роздумам.
  • Цього дня, як і будь-яке інше церковне свято, не варто виражатися нецензурно, конфліктувати, проявляти заздрість і жадібність.
  • Сьогодні, згідно з повір’ями, слід бути обережнішими з гострими предметами, а також з вогнем. Якщо у цей день ви поранитеся або отримаєте опік, то залучите проблеми до життя.
  • У цей день не можна шуміти й ворогувати, оскільки сварка може затягтися на тривалий час.

Раніше "Телеграф" ділився календарем свят на серпень 2024 року. Ми зібрали для вас усі дні останнього місяця літа.