Яке насіння квітів можна збирати у вересні і як його правильно зберігати

Читать на русском
Автор
Деяке насіння квітів найкраще збирати у вересні Новина оновлена 22 серпня 2024, 16:47
Деяке насіння квітів найкраще збирати у вересні. Фото Freepik

Корисні поради для квітникарів і дачників

Багато квітникарів знають, що вересень відмінно підходить для збору насіння квітів. Однак, не всі знають, які квіти вже до вересня "дозрівають" для цього процесу. "Телеграф" вже розповідав, коли викопувати коріння жоржин на зиму і навіщо це робити, а сьогодні ділиться, насіння яких квітів потрібно збирати у вересні.

Досвідчені любителі квітів знають, що саме власноруч зібране "домашнє" насіння квітів дає найкращий результат при посіві наступного сезону, пише ТСН. А вересень — ідеальний час для збирання квіткового "урожаю".

Насіння яких квітів потрібно збирати у вересні

До вересня дозріває насіння маку, космеї, соняшнику, астранції (майорців), чорнобривців, айстри. Деякі квіти, наприклад, соняшники, дають більші насінини, тому їх можна збирати поштучно. А ось такі, як айстри, чорнобривці чи майорці — краще зривати цілими суцвіттями. Пізніше їх можна буде подрібнити для посіву. Найкраще збирати насіння квітів, коли воно повністю дозріло і висохло природним шляхом. До того ж, це потрібно робити в суху безвітряну погоду.

Як правильно зберігати насіння квітів

Найкраще підсушити зібране насіння квітів при температурі 20-30 градусів за Цельсієм. При цьому його слід періодично помішувати. А зберігати отриманий матеріал потрібно в паперових пакетах або по-простому — в газетах, в сухому і темному місці. За бажанням можна підписати кожну ємність із насінням, щоб потім не заплутатися при посіві навесні.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити з чорнобривцями після цвітіння, можна не тільки збирати насіння, але й використовувати сухі стебла.