Переплюнув Джексона: папуга вивчив танці 80-х та підкорив мережу (відео)

Читати російською
Автор

Какаду приголомшив совїми танцями

Допоки дехто милується стрибками кумедних єнотів, які намагаються відчинити двері, у мережі з'явилося нове відео, що підкорило користувачів. Йдеться про папугу, який вивчив ритми музики 80-х та вміло рухається під них.

На момент публікації відео птаху було 12 років, але він чудово тримається "на паркеті". Відео опублікували у YouTube-каналі "Cell Press".

Так, великий жовточубий какаду Сніжок продемонстрував публіці 14 унікальних танцювальних рухів під музику в стилі 80-х. Птах гойдався з боку в бік, робив випади і підіймав лапку під ритми пісень "Another One Bites The Dust" і "Girls Just Want To Have Fun", а також розпушувач свого шикарного чуба, неначе ірокез.

Мозок папуг характеризується міцними слухомоторними зв'язками. У статті, опублікованій у журналі "Current Biology", дослідники, які вивчали Сніжка, зазначили, що головним питанням було те, як папуга набув своїх танцювальних навичок.

На думку авторів, деякі рухи можуть свідчити про творче мислення какаду. Це особливо цікаво, адже зазвичай творчу поведінку тварин фіксували лише в контексті отримання фізичних вигод – доступу до їжі або можливості спарювання. При цьому Сніжок танцює не заради їжі чи спарювання – його танець більше схожий на соціальну поведінку, яку папуга використовує для взаємодії з людьми, що за ним доглядають.

Раніше ми публікували цікавий тест по картинці, на якому потрібно сказати, кого ви більше любите: собак чи котів. Завдяки тесту можна глибше пізнати себе.