Подушка стане як нова: як її правильно прати

Читать на русском
Автор
669
Як правильно прати подушки
Як правильно прати подушки. Фото pixabay.com

Завдяки правильному пранню подушку слугуватимуть ще довго

Дехто вважає, що подушку достатньо просто купити й вона слугуватиме довгі роки без оновлення. Однак на цьому предметі може залишатися піт, бруд, волосся та змертвілі клітини шкіри. Саме тому подушка має бути індивідуальною, а ще її необхідно регулярно прати.

Зовсім не обов'язково здавати подушку у хімчистку, досить легко можна випрати її вдома. Як саме це зробити — розповідають на порталі "Ukr.Media".

Як правильно прати подушку

Так, перед пранням потрібно обов’язково ознайомитися з рекомендаціями виробника на етикетці. Там буде зазначено, чи можна прати (відбілювати) подушку в машині та при якій температурі. Крім того, можна замінити або додати наповнювач. Перед пранням подушку необхідно продезінфікувати. Для цього необхідно налити у посудину 100 мл 3% перекису водню і додати 1 краплю засобу для миття посуду. Далі цим розчином обробити подушку з усіх боків за допомогою розпилювача та залишити на 5 хвилин. Після цього варто покласти подушку у пральну машину.

Для прання подушок краще використовувати гель замість порошку. Порошок важче виполіскується з тканини або наповнювача і може залишати плями. Варто прати подушку на режимі, зазначеному в інструкції (наприклад, "Синтетика 40 градусів, 800 обертів"). Окрім цього, обов’язково потрібно обрати функцію "Додаткове полоскання + віджимання" або увімкнути ці функції вручну після завершення прання. Після прання на 800 обертах подушка залишається вологою, тому її потрібно розкласти на сушарці, рівномірно розподіливши наповнювач. Час від часу варто збивати подушку і перевертати на інший бік.

"Телеграф" писав раніше, як самостійно зробити кондиціонер для білизни. Простий лайфхак, який допоможе заощадити кошти.