Огірки збиратимете відрами: використайте два прості засоби

Читати російською
Автор
Новина оновлена 13 серпня 2024, 16:02

Підгодуйте огірки в серпні цими засобами

Огірки вирощувати доволі просто, і з цим впорається навіть початківець. Утім, деяких помилок припускається майже кожен, зокрема, неправильне внесення добрив.

Засоби з хімічним складом, хоч і дієві, але впливають на смак плодів. А хочеться ласувати натуральним продуктом. Actualno.com розповість, які два засоби варто використовувати у підгодівлі огірків для доброго результату. Йдеться про золу та лушпиння цибулі.

Зола

Городники давно використовують звичайну золу як добриво для різних рослин. Переваги цієї підгодівлі у тому, що вона підвищує врожайність огірків.

Рослини починають рости міцнішими, тому стають адаптовані до несприятливих умов і посухи. Після підживлення плоди набудуть зеленішого відтінку та будуть смачнішими.

Водночас завдяки підживленню з золи підвищується опірність огірків до шкідників і хвороб. Вони починають менше гнити та не так сильно атакуються різними комахами.

  • Застосування: 1 кілограм золи треба розбавити у 2 літрах кип'ятку. Можна ще додати 200 мілілітрів оцту для кращого результату. Тоді додаємо ще 1 відро чистої води. Обробляємо наші грядки з огірками.

Лушпиння цибулі

Лушпиння цибулі здатне зміцнити кореневу систему огірків. Це своєю чергою прискорює ріст плодів, і вони розвиваються великими та хрумкими. Цибуля містить речовини, які ефективно відлякують шкідників і запобігають розвитку хвороб рослин.

  • Застосування: склянку цибулевого лушпиння заливаємо половиною відра води. Чекаємо кілька днів і використовуємо.
  • Є й другий варіант, який передбачає залити жменю лушпиння цибулі півтора літрами води. Рідину треба закип'ятити, а коли охолоне — розбавити ще половиною відра води. Добриво можна використовувати як під корінь, так і обприскувати ним листя.

Раніше "Телеграф" розповідав, що треба зробити з помідорами в серпні, аби вони швидше росли. Є деякі обов'язкові процедури, які дадуть бажаний результат.