Як виростити соковиті і смачні огірки: чому вони виростають кривими й гіркими

Читать на русском
Автор
626
Прості поради, як виростити соковиті огірки
Прості поради, як виростити соковиті огірки. Фото Freepik

Секрети догляду за огірками

Урожай зі свого городу приносить особливе задоволення, коли він не тільки гарно виглядає, але й має чудовий смак. Щоб уникнути гірких огірків і насолоджуватися їхньою свіжістю, слід дотримуватися кількох простих правил вирощування.

Гірки огірки — досить поширена проблема дачників. Разом із ProstoWay розповідаємо, як від цього позбутися.

Правильне місце

Один із найважливіших чинників — правильно вибране місце для огіркових грядок. Земельна ділянка має бути добре освітленою сонцем. Ґрунт повинен бути легким, вологим і багатим на поживні речовини.

Полив

Огірки потребують регулярного поливу, але важливо використовувати тільки теплу воду. Холодна вода може негативно впливати на розвиток рослин і зменшувати якість плодів.

Підживлення

  • Для збереження родючості ґрунту обов'язково застосовуйте органічні добрива. Огірки особливо цінують такі підживлення. Також важливо не забувати про сульфат калію, який сприяє здоровому росту рослин.
  • Під час початку плодоношення огіркам потрібен азот для розвитку кущів і підтримання врожайності. Використовуйте азотовмісні добрива, щоб забезпечити рослинам необхідні поживні речовини.

Мульчування

Мульчування грядок допомагає захистити коріння огірків від перегріву і зберегти родючість ґрунту. Це простий, але ефективний спосіб підтримки здоров'я рослин.

Раніше "Телеграф" розповідав, як врятувати помідори від фітофтори. Ми поділилися корисним лайфхаком з використанням йоду.