Тільки не в холодильнику: як зберігати часник у домашніх умовах (відео)

Читать на русском
Автор
704
Часник може зберігатися дуже довго Новина оновлена 08 серпня 2024, 18:22
Часник може зберігатися дуже довго. Фото Pexels

Дізнайтеся, як правильно зберігати часник, незалежно від того, чи вирощений він на городі, чи куплений у супермаркеті

Після збирання врожаю чи навіть покупки часнику дехто стикається з проблемою — як правильно його зберігати. Якщо не дотримуватись певних умов, плоди почнуть висихати, жовтіти або пускати стрілки.

За бажання часник можна зберегти у домашніх умовах свіжим до весни. І у цьому немає нічого складного.

Як підготувати часник до зберігання

Для успішного зберігання часнику головки повинні бути твердими, шкірка не повинна бути пошкоджена, на плодах не повинно бути ознак цвілі, і вони не повинні проростати.

Якщо ви вирощували часник на своєму городі, його слід висушити перед зберіганням. Струсіть зайву землю і помістіть урожай у прохолодне, сухе, добре провітрюване приміщення, захищене від прямого сонячного проміння.

Зібраний часник можна або розвісити пучками за зв’язані разом стебла, або розкласти на дротяних стелажах або просто на газетах для сушіння.

Зовнішня шкірка висохне приблизно за два-три тижні. Тоді слід обрізати коріння та зняти зовнішній шар шкірки.

Як зберігати часник узимку

На відміну від деяких інших овочів часник краще зберігати за кімнатної температури. Виберіть місце, яке добре провітрюється. Там має бути сухо та темно.

Якщо є можливість, часник зберігають у косах чи пучках. Їх розвішують по стінах, а за потреби головки часнику просто зрізають.

Але одним із найкращих і простих способів зберегти часник до наступного врожаю — зберігати його в скляних банках. На дно чистої та сухої банки необхідно насипати трохи солі, потім скласти у неї часник. Замість кришки накрийте тару листом паперу та закріпіть його канцелярською гумкою.

Потім на папері потрібно зробити кілька отворів. Банку з часником можна зберігати на полицях на кухні або в коморі.

Як не можна зберігати часник

Найгірше, що можна придумати для зберігання часнику, — покласти його в холодильник. Низька температура повітря стимулює проростання плодів. Прохолодне середовище підходить тільки для зберігання зубчиків часнику, які необхідно скласти в контейнер.

Також не варто зберігати часник у пакетах. У таких умовах він або проросте або згниє.