Ніхто не повірить, що страва без м’яса: рецепт ситної і смачної грибної юшки

Читать на русском
Автор
Чудовий рецепт до посту Новина оновлена 07 серпня 2024, 20:04
Чудовий рецепт до посту. Фото yizhakultura.com

Якщо шукали, як смачно їсти у піст

Ми розповідали, як приготувати апетитну закуску зі свіжих томатів. Тепер ділимось рецептом надзвичайно ситної і смачної юшки, яка ідеально пасує Успенському посту.

Завдяки галушкам страва стає надзвичайно ситною. Найкраще її готувати на основі сушених білих грибів — вони дають неповторний аромат. Рецептом поділились на порталі "Їжакультура", присвяченому українській гастрономічній спадщині.

Інгредієнти:

  • 130 мл води
  • 12 г грибів сушених білих
  • 300 г картоплі
  • 100 г моркви (або морквина середнього розміру)
  • 120 г цибулі (або дві маленькі цибулини)
  • 110 г кореня петрушки (або один середнього розміру)
  • 30 г олії
  • 5 г солі
  • чорний перець
  • кмин

Для галушок:

  • 50 г борошна пшеничного
  • 50 г цільнозернового борошна
  • яйце
  • кріп свіжий

Спосіб приготування:

  1. Сушені гриби замочуємо у воді. Овочі чистимо і кладемо варитися у воду з грибами.
  2. Подрібнені гриби з цибулею пасеруємо на олії до золотистого кольору. Додаємо обсмажені гриби в бульйон, приправляємо до смаку.
  3. З відвареної картоплі, борошна, яйця і кропу замішуємо тісто. Ліпимо маленькі галушки і варимо в підсоленій воді.
  4. Юшка повинна настоятися — так вона буде ароматнішою. Розливаємо юшку по тарілках, додаємо галушки і приправляємо за смаком.

З цим рецептом впорається навіть новачок на кухні. Комбінація грибів, овочів і прянощів створює неповторний смак. Також ми ділились рецептом апетитного пісного печива.