Ніхто не повірить, що страва без м’яса: рецепт ситної і смачної грибної юшки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Якщо шукали, як смачно їсти у піст
Ми розповідали, як приготувати апетитну закуску зі свіжих томатів. Тепер ділимось рецептом надзвичайно ситної і смачної юшки, яка ідеально пасує Успенському посту.
Завдяки галушкам страва стає надзвичайно ситною. Найкраще її готувати на основі сушених білих грибів — вони дають неповторний аромат. Рецептом поділились на порталі "Їжакультура", присвяченому українській гастрономічній спадщині.
Інгредієнти:
- 130 мл води
- 12 г грибів сушених білих
- 300 г картоплі
- 100 г моркви (або морквина середнього розміру)
- 120 г цибулі (або дві маленькі цибулини)
- 110 г кореня петрушки (або один середнього розміру)
- 30 г олії
- 5 г солі
- чорний перець
- кмин
Для галушок:
- 50 г борошна пшеничного
- 50 г цільнозернового борошна
- яйце
- кріп свіжий
Спосіб приготування:
- Сушені гриби замочуємо у воді. Овочі чистимо і кладемо варитися у воду з грибами.
- Подрібнені гриби з цибулею пасеруємо на олії до золотистого кольору. Додаємо обсмажені гриби в бульйон, приправляємо до смаку.
- З відвареної картоплі, борошна, яйця і кропу замішуємо тісто. Ліпимо маленькі галушки і варимо в підсоленій воді.
- Юшка повинна настоятися — так вона буде ароматнішою. Розливаємо юшку по тарілках, додаємо галушки і приправляємо за смаком.
З цим рецептом впорається навіть новачок на кухні. Комбінація грибів, овочів і прянощів створює неповторний смак. Також ми ділились рецептом апетитного пісного печива.