Ніколи не робіть це на пляжі: пʼять простих правил етикету на відпочинку

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 серпня 2024, 16:31

Дізнайтеся, що не можна робити на пляжі

Літо — пора відпусток й тотального релаксу. Чимало людей планують свій відпочинок на морському узбережжі. Існують прості правила етикету, яких варто дотримуватися, щоб не заважати іншим людям. Також встигніть придбати актуальний купальник на літо 2024, аби мати стильний вигляд.

Є люди, які поводяться на пляжі невиховано, адже не думають, що можуть створювати дискомфорт іншим людям. "Телеграф" розповість кілька правил поведінки, які варто знати кожному.

Не годуйте чайок

Часто ці птахи прилітають на пляж, і люди хочуть потурбуватися про них, давши трохи їжі. Годують птах всім підряд: від булочок і хліба — до картоплі-фрі та піци. Чайки самі знайдуть ту їжу, яка їм потрібна. Спеціально годувати їх своєю їжею не потрібно, адже це шкідливо для їх організму.

Жінка годує чайок на пляжі, Фото: Freepik

Контролюйте емоції

Дуже часто романтична атмосфера біля моря сприяє посиленню почуттів людей. Йдеться про пари, які починають палко цілуватися та обійматися прямо на очах інших людей на пляжі. Однак довколишнім людям буде некомфортно спостерігати за вашими ніжностями. Тож залишіть їх за дверима спальні.

Поцілунки на пляжі, Фото: Freepik

Не переодягайтеся при всіх

Часто люди не заморочуються над тим, що інші люди будуть бачити їхнє роздягання біля моря. Тому вони скидаютьз себе шорти й футболки при всіх. Такі дії вважаються ознакою некультурності. Для цього існують спеціальні кабінки, створені для переодягання.

Переодягання на пляжі, Фото: Freepik

Не беріть багато їжі

Не варто брати з собою на пляж лотки з їжею. Іншим людям можуть заважати сильні запахи ваших страв і псувати відпочинок. Обмежтеся водою та легкими перекусами для дітей. Натомість краще відвідати найближче кафе й там поїсти. Також у жодному випадку не залишайте залишки їжі чи обгортки на пляжі, адже цим ви засмічуєте довкілля.

Їжа на пляжі, Фото: Freepik

Не приходьте у звичайній білизні

Не варто замінювати купальники — спідньою білизною. Це поганий тон. До того ж у звичайних трусах і бюстгальтерах некомфортно перебувати у воді, бо вони не призначені для плавання. Тому обирайте зручні та невідверті купальники.

Купальник на пляжі, Фото: Freepik

Раніше "Телеграф" писав, як зробити відпочинок на пляжі більш комфортним. Допоможе всього одна хитрість.