Мало хто про це знає: як правильно прати пляжний рушник

Читать на русском
Автор
Часто рушник використовується як покривало
Часто рушник використовується як покривало. Фото Pexels

Завдяки цим нюансам ви не зіпсуєте виріб

Сонячні дні спонукають людей по можливості проводити більше часу біля води. Серед інших речей одним із основних атрибутів відпочинку на пляжі є рушник.

Раніше ми вже ділилися лайфхаком, завдяки якому пляжний рушник не вимазуватиметься піском. Але все ж таки цю річ необхідно прати після використання. Тому разом із Kobieta розповімо, як це правильно робити. Завдяки невеликим хитрощам пляжний рушник не втратить свої вологопоглинаючі властивості і завжди буде свіжим.

Як прати пляжний рушник

Пляжні рушники зазнають впливу різних забруднень, які не завжди легко видаляються з матеріалу. Тому коли ми помічаємо складні плями, наприклад, від трави, ми кидаємо рушники в пральну машину і встановлюємо найвищу температуру. Це велика помилка, оскільки вона знижує міцність тканини.

Перш ніж кинути рушники у пральну машину, ретельно струсіть їх на вулиці. Це запобігає попаданню листя, гілок та іншого зайвого сміття до пральної машини.

Барабан машинки має бути заповнений наполовину. Встановіть програму "Бавовна" з можливістю додаткового полоскання. Температура має бути в межах 40-60 градусів. Якщо вона буде вищою, це позначиться на якості та довговічності матеріалу. Нижча температура не забезпечить належну гігієну та не вб’є бактерії.

Насипте м’який порошок або домашній засіб у відсік для миючих засобів. Але не забувайте використати його трохи менше. Якщо для прання білизни ви використовуєте мірну склянку порошку, для прання рушника використовуйте 3/4 його об’єму.

Якщо є можливість, сушіть рушники на свіжому повітрі. Однак уникайте прямих сонячних променів, оскільки вони псують колір тканини.

Раніше Телеграф ділився лайфхаком, який допоможе сховати цінні речі на пляжі.