Церковне свято 3 серпня: що не можна робити, щоб не залишитись з порожнім гаманцем

Читать на русском
Автор
786
Що не можна робити 3 серпня
Що не можна робити 3 серпня. Фото https://miridei.com/

У народі цей день називали Ісаакій- малинник

У суботу православні вшановують пам’ять преподобних Ісаакія сповідника, Далмата та Фавста. Згідно з новим церковним календарем, це свято відзначатиметься тепер 3 серпня, а не 16-го, як було раніше.

Історія свята

Ісаак жив у IV столітті у Візантії, за часів імператора Валента, який був відомий своїми переслідуваннями християн. Ісаак виступав проти єресей і захищав істинну віру. За свої переконання він зазнав жорстоких тортур, за що його назвали сповідником. Саме він заснував монастир у Константинополі, який став одним із центрів духовного життя Візантії.

Далмат був воєначальником за імператора Феодосії Великого, але, залишивши військову службу і прийняв чернецтво в монастирі Ісаакія. Він став ігуменом цього монастиря та продовжив справу свого вчителя. Він захищав православ’я та став відомий завдяки своїм духовним подвигам.

Фавст був учнем та сином Далмата. Він також був відомий своєю відданістю вірі та активною боротьбою проти єретиків. Після смерті батька він також став ігуменом Далматського монастиря.

Що можна робити 3 серпня

Цього дня віряни зверталися з молитвами до преподобних Ісаакія, Далмата та Фавста. Вважається, що цей день сприятливий для роботи, всі розпочаті справи будуть успішно завершені та дадуть плоди. Ще такого дня можна реєструвати шлюб, але не вінчатися.

Що категорично забороняється робити 3 серпня

Церква цього дня не схвалює лайку, конфлікти, жадібність та заздрість. Не можна відмовляти у допомозі нужденним. Також у цей день, якщо не хочете залишитися з порожнім гаманцем, не можна влаштовувати прибирання та виносити сміття.

Раніше ми писали, коли у 2024 році відзначається Преображення Господнє. До переходу на новоюліанський церковний календар свято відзначалося 19 серпня.