Коли День Повітряних Сил ЗСУ: що треба знати про свято

Читать на русском
Автор
День Повітряних Сил Збройних Сил України 2024 Новина оновлена 01 серпня 2024, 10:03
День Повітряних Сил Збройних Сил України 2024. Фото Генеральний штаб ЗСУ

Привітайте захисників неба зі святом

День Повітряних Сил Збройних Сил України — важливе свято, особливо в наші дні. Адже саме військові цієї структури захищають наші життя від російських дронів і ракет.

"Телеграф" розкаже, коли відзначають професійне свято військові Повітряних Сил і як з'явилось свято в Україні.

Коли День Повітряних Сил ЗСУ

День Повітряних Сил Збройних Сил України традиційно відзначають кожного року у першу неділю серпня. На державному рівні свято запровадив третій президент України Віктор Ющенко у 2007 році.

У 2004 році було об'єднано Війська протиповітряної оборони та Військово-повітряні сили в одну структуру — Повітряні сили України. Для них встановили професійне свято, тому День Військ Протиповітряної оборони скасували.

У 2024 році День Повітряних Сил ЗСУ будемо святкувати 4 серпня.

Історія Дня Повітряних Сил ЗСУ

Авіація в Україні розвивалась досить потужно. Саме в нашій державі творив фундатор теорії ракетобудування Микола Кибальчич, конструктор одного з перших літаків, який запрацював, Олександр Можайський. Пам'ятаймо видатних літакобудівників — Ігоря Сікорського та Дмитра Григоровича.

Коли Україна виборола незалежність, ми отримали потужне авіаційне формування, яке було одним з найбільших серед європейських країн. На основі нього й створили Повітряні Сили України. На той час ми мали 1100 бойових літаків. Коли в Україні почалась антитерористична операція, авіація перевозила вантаж і особовий склад.

А вже у 2022 році Повітряним Силам довелося відстоювати українське небо від російських атак. Ворогу не вдалося отримати панування в небі над нашою державою завдяки тисячам сміливих військових. Саме вони кожного дня оберігають наше життя, відбиваючи десятки російських дронів, ракет, шахедів.

На жаль, бувають влучання, бо окупанти використовують велику кількість літальних апаратів. Однак якби не наші захисника неба, то руйнування і число жертв і постраждалих було б значно більшим. Тому подякуйте військовим у День Повітряних Сил ЗСУ. Їм буде приємно почути важливі слова у професійне свято.

Раніше "Телеграф" писав, коли Преображення Господнє святкують у 2024 році. Дата змінилась.