Гора смачнезних булочок за копійки: дуже простий рецепт, а результат — неймовірний

Читать на русском
Автор
Такі булочки приготує навіть дитина
Такі булочки приготує навіть дитина. Фото Колаж Телеграфу

Рецепт дуже простий та дешевий

Ми розповідали, як на Маковія приготувати традиційну страву — шулики. Тепер ділимось рецептом пишної і смачної випічки з цією начинкою.

Булочки виходять м’якенькі, з великою кількістю рівномірної начинки, а готуються — дуже просто. Рецептом поділилась кулінарна блогерка з ютуб-каналу "Готуємо з Людмилою".

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно — 400 г
  • Кисле молоко — 250 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 30 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі — 15 г (або свіжі — 25 г)
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Вершкове масло — 50 г

Інгредієнти для начинки:

  • Мак — 200 г
  • Цукор — 100 г
  • Молоко — 40 мл

Спосіб приготування:

  1. В теплому кислому молоці розчинити цукор і дріжджі. Додати трохи борошна, перемішати і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин до збільшення в об'ємі.
  2. У миску розбити яйця, додати цукор і ванільний цукор, збити вінчиком. Додати опару, розтоплене вершкове масло, сіль і поступово просіяне борошно з розпушувачем. Замісити м'яке, еластичне тісто. Помістити його в змащену олією миску, накрити плівкою і рушником, залишити в теплому місці на 1-1,5 години для підйому.
  3. Мак залити молоком, додати цукор і варити на повільному вогні до загустіння, постійно помішуючи. Остудити.
  4. Підняте тісто викласти на присипану борошном поверхню, розкатати в прямокутник. Змастити маковою начинкою, згорнути рулетом, нарізати на шматочки товщиною 3-4 см.
  5. Викласти булочки на деко, змащене маслом, і залишити на 15 хвилин. Розігріти духовку до 180°C. Змастити булочки збитим яйцем і випікати протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Гарячі булочки можна збризнути водою та накрити на кілька хвилин чистим рушничком — так вони матимуть неймовірну текстуру. Також ми ділились рецептом смачних рогаликів з маком.