Стануть кристально чисті: як і чим вимити банки для консервації

Читать на русском
Автор
Для консервації підходять лише чисті банки Новина оновлена 28 липня 2024, 19:00
Для консервації підходять лише чисті банки. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Покрокова інструкція з очищення посуду

Липень і серпень — найкращий час для приготування консервації. Овочі та фрукти у баночках за кілька місяців нагадуватимуть про літо.

Деякі господарі купують нові банки для консервації, але більшість консервують у минулорічних банках. Перед використанням будь-яку тару потрібно добре помити. Ідеально очистити банки можна за три кроки.

Як помити банки для консервації

Якщо ви використовуєте банки, що були у вжитку, для початку видаліть з них наклейки. Зробити це можна за допомогою жирних продуктів. Нанесіть на наклейку олію і зачекайте 15 хвилин. Після цього можна буде легко видалити клей з посуду.

Потім беріться до очищення банок усередині. Для полегшення роботи використовуйте вузьку та довгу щітку для миття пляшок. Якщо такої немає, насипте у банку подрібнену яєчну шкаралупу, налийте води та додайте кілька крапель засобу для миття посуду. Потім накрийте банку та енергійно потрусіть її. Шкаралупа очистить стінки тари не гірше за щітку.

Останній етап – нейтралізація стороннього запаху. Якщо банки після миття видають неприємний запах, насипте в них по 1 столовій ложці соди та солі. Налийте трохи води, добре струсіть і залиште на 15 хвилин. Потім вилийте суміш із банок, промийте їх під краном і залийте окропом. Після того як вода охолоне, злийте її та висушіть банки. Неприємний запах має зникнути.

Раніше "Телеграф" розповідав, які банки не можна перевертати після консервації. Від цього вони тільки псуються.