Помідори, які не підходять для консервації: які томати зіпсують заготівлю

Читать на русском
Автор
Не всі томати підходять для заготівель
Не всі томати підходять для заготівель. Фото РБК-Украина

На що звернути увагу при виборі томатів

Ми розповідали, чому біліє розсіл огірків. Тепер поділимось порадами, які допоможуть вам закрити на зиму особливо смачні помідори.

Не всі томати підходять для консервування. На порталі "Доброта" розповіли про кілька простих способів перевірити помідори на придатність для консервації.

Колір

Зелені помідори краще не вживати в їжу, адже в них високий вміст соланіну. Їх можна покласти в світлому місці для дозрівання, і тоді токсин зникне. Томати з зеленню біля плодоніжки можна їсти, адже вона може залишатися зеленою even після дозрівання. Червоні, рожеві або жовті кольори свідчать про те, що помідори дозріли і готові до консервації.

Форма

Пошкоджені плоди не рекомендується використовувати для консервації. Томати з білими жилками всередині можуть бути перезрілими, тому такі помідори краще вжити свіжими або використовувати для приготування соусів. Дуже великі плоди теж не підходять, адже вони можуть мати нещільну текстуру, що не підходить для консервації.

Не беріть підозрілі плоди, з плямами та м'якими ділянками. Використання лише якісних, дозрілих помідорів гарантує безпеку та смак ваших заготівель. Також ми розповідали, як закрити смачні огірочки з кетчупом.