Як діяти, коли листя часнику жовтіє: три засоби, які допоможуть

Читати російською
Автор

Проблему легко розвʼязати

Жовтіння часнику — це доволі часта проблема в городництві. Причин такого явища може бути безліч: сильна спека, недостатній полив або брак поживних речовин.

Важливо поповнювати запаси рослини корисними речовинами. Для цього потрібно вносити деякі добрива. "Телеграф" зібрав кілька найефективніших підгодівель, якщо часник почав жовтіти.

Нашатирний спирт

Перевага такого засобу у тому, що він містить азот, а ще захищає рослини від хвороб і шкідників. Буде достатньо 2-3 столові ложки спирту розбавити в 10 літрах води. Також земля стає менш кислою, що добре впливає на стан рослини. Вносити такий засіб треба під корінь.

Зола

У золі міститься чимало калію та фосфору, які необхідні для часнику під час дозрівання. 1 склянку речовини розводять у 10 літрах води та настоюють 1-2 години. Зола допоможе часнику швидше рости та він припинить жовтіти.

Сечовина + гній

Азотне добриво допоможе розвʼязати проблему з жовтінням часнику. Достатньо 1 столову ложку сечовини додати до пів кілограма до свіжого курячого посліду чи перепрілого гною. Хай настоюється 2-3 дні. Можете використовувати.

Раніше "Телеграф" писав, чим полити перець для хорошого врожаю. Тоді плоди будуть великими та соковитими.