Отримаєте великі та соковиті перці: підживіть їх цими засобами

Читать на русском
Автор
521
Перелік ефективних добрив для перцю Новина оновлена 21 липня 2024, 13:19
Перелік ефективних добрив для перцю. Фото Canva

Смачні та соковиті овочі є результатом хорошого підживлення

Великі та м'ясисті перці — мрія кожного городника. У сильну спеку вирощування цих овочів може стати справжнім викликом. Адже через високі температури перець може сохнути та в'янути.

У спеку перець потребує правильних добрив, найчастіше — 3 рази у сезон: під час посадки, цвітіння та безпосередньо плодоношення. Actualno.com пропонує кілька найдієвіших методів, як можна підживити перець.

Дріжджі

Беремо 200 грамів речовини та розводимо її у 5 літрах води. Не завадить додати 1 столову ложку цукру. Все розмішуємо та настоюємо 2-3 години. Тоді додатково розводимо водою у співвідношенні 1:5. Під один кущ перців використовують 0,5-1 літри добрива.

Зола

300 грамів золи треба розвести в 1 літрі води. Щоб розчин набрав корисних речовин, він має стояти хоча б 1 день. Після того вносимо в місткість 10 літрів води. Пропорція для підгодівлі — пів склянки під кущ. У золі міститься багато корисних речовин, тому цей засіб ідеально підійде для удобрення перцю.

Йод

Йод допомагає виростити великі та соковиті плоди, покращуючи обмін речовин у рослині. Водночас підвищує опірність перцю до хвороб, тож таким чином, можна запобігти появі грибка. Вистачить 1-2 краплі йоду на 1 літр води. До такого розчину корисно ще додати 100 мілілітрів молочної сироватки.

Всі засоби використовують під корінь. Позакореневе підживлення не практикуємо.

Раніше "Телеграф" розповідав, що не можна робити з рослинами у спеку. У іншому випадку можна суттєво їм зашкодити.