Свято Марії Магдалини у 2024 році: що не можна робити, щоб уникнути біди

Читать на русском
Автор
1050
Яке сьогодні свято – День Марії Магдалини
Яке сьогодні свято – День Марії Магдалини. Фото Freepik

Дізнайтеся, чому у церковне свято не можна лаятися та вбивати гризунів

Сьогодні християни східного обряду за старим стилем вшановували пам’ять святої рівноапостольної Марії Магдалини. Згідно з новоюліанським церковним календарем, у 2024 році й надалі свято відзначається 22 липня, а не 4 серпня.

Згідно з православним писанням, Марія була гарною жінкою, але вела грішне життя. Але про це досі точаться суперечки. Коли її збиралися побити камінням, Ісус заступився за неї і вигнав із неї сім бісів. Після цього Марія розпочала нове життя, повністю присвятивши себе вірі та служінню Спасителю.

Марія Магдалина була першою, хто дізнався про воскресіння Спасителя, і була поруч з ним під час розп’яття. Тому вона булу визнана церквою рівноапостольною.

Традиції та прикмети

У народі Марії Магдалину прозвали Ягідницею. А все тому, що цього дня наші пращури вирушали у ліс збирати стиглі ягоди. До цього часу зазвичай встигають чорниця, чорна та червона смородина. Саме в цей період господині починають готувати заготівлі на зиму: варення, узвари та інші консервовані продукти.

чорниця варення
Фото: freepik
  • Гроза – буде багатим урожай зернових культур.
  • Жаби голосно квакають – до негоди.
  • Павуки сховалися – до дощу.

Що не можна робити

  • Не прибиратися вдома — бруд обіцяє хвороби та голод.
  • Знищувати гризунів – у домі почнуть відбуватися неприємності.
  • Лаятися, лихословити — настане чорна смуга у житті.

Раніше ми публікували гарні листівки до Дня Марії Магдалини 2024. Близьким можна побажати всього найкращого, здоров'я та світу над головою.