Земля порве коріння: що не можна робити з рослинами у спеку

Читать на русском
Автор
622
Вода може завдати шкоди Новина оновлена 20 липня 2024, 18:10
Вода може завдати шкоди. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Багато хто робить прикру помилку

Для збереження рослини живою та здоровою обов’язково потрібен полив. Здається, що в цій процедурі немає нічого складного — набрати води в ємність і вилити її у вазон або на грядки. У звичайні дні та особливо у спеку важливо вибрати правильний час для поливу та мати достатній обсяг води. Інакше можна просто вбити рослину.

Про те, як правильно поливати рослини у спеку, розповіла садівниця, яка веде сторінку в Instagram @restless_gardener_girl.

Як не вбити рослину поливом

Якщо ви хочете бути впевнені, що полив піде на користь рослині, вибирайте для цього правильний час. Якщо поливати вранці або ввечері, це запобігає швидкому випару води. Як правило, саме в цей час доби рослини перебувають у кращому стані для поглинання вологи із ґрунту.

Дуже важливо уникати найпоширенішої помилки у спеку — поливання малою кількістю води. Може здатися, що для полегшення рослині достатньо склянки води. Але нестача вологи може призвести до незворотних наслідків – пошкодження коріння.

Невелика кількість вологи швидко випаровується у спеку і земля почне тріскатись. У цей час ґрунт просто порве тонке коріння рослин. Замість достатньої кількості вологи кущ травмується.

Тому фахівці рекомендують не шкодувати для рослин води та поливати їх вранці чи ввечері, коли спека спадає.

Раніше "Телеграф" розповідав, що не можна робити у спеку власникам тварин. Дуже важливо не нашкодити вихованцям.