Як виростити соковиті і смачні огірки: чому вони виростають кривими й гіркими

Читати російською
Автор

Секрети догляду за огірками

Урожай зі свого городу приносить особливе задоволення, коли він не тільки гарно виглядає, але й має чудовий смак. Щоб уникнути гірких огірків і насолоджуватися їхньою свіжістю, слід дотримуватися кількох простих правил вирощування.

Гірки огірки — досить поширена проблема дачників. Разом із ProstoWay розповідаємо, як від цього позбутися.

Правильне місце

Один із найважливіших чинників — правильно вибране місце для огіркових грядок. Земельна ділянка має бути добре освітленою сонцем. Ґрунт повинен бути легким, вологим і багатим на поживні речовини.

Полив

Огірки потребують регулярного поливу, але важливо використовувати тільки теплу воду. Холодна вода може негативно впливати на розвиток рослин і зменшувати якість плодів.

Підживлення

  • Для збереження родючості ґрунту обов'язково застосовуйте органічні добрива. Огірки особливо цінують такі підживлення. Також важливо не забувати про сульфат калію, який сприяє здоровому росту рослин.
  • Під час початку плодоношення огіркам потрібен азот для розвитку кущів і підтримання врожайності. Використовуйте азотовмісні добрива, щоб забезпечити рослинам необхідні поживні речовини.

Мульчування

Мульчування грядок допомагає захистити коріння огірків від перегріву і зберегти родючість ґрунту. Це простий, але ефективний спосіб підтримки здоров'я рослин.

Раніше "Телеграф" розповідав, як врятувати помідори від фітофтори. Ми поділилися корисним лайфхаком з використанням йоду.