З Днем хрещення Київської Русі 2024: яскраві листівки для привітання зі святом

Читать на русском
Автор
574
Листівки для привітання з важливим днем
Листівки для привітання з важливим днем. Фото Телеграф

Не забудьте привітати рідних

Християни східного обряду щороку відзначали День пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, який хрестив Київську Русь, 28 липня. Цьогоріч дата змінилася у зв’язку з переходом церковного календаря на новоюліанський стиль. Тепер цю подію ми відзначаємо 15 липня.

Володимир Великий — син Святослава Ігоровича і внук княгині Ольги, яка перша серед правителів держави прийняла християнство. Князь Русі-України теж прийняв хрещення в 988 році за грецьким обрядом і отримав ім’я Василь. Завдяки цьому київські землі забули про язичництво та жертвоприношення.

Це свято вшановує заснування християнства та християнської церкви. В цей день у храмах проводиться богослужіння на честь князя Святого Володимира. Період після хрещення став квітучим. В цей час почала розвиватися культура, освіта, писемність та архітектура.

"Телеграф" зібрав для вас барвисті привітання до дня хрещення Київської Русі, щоб ви могли нагадати рідним про цю важливу подію. Надішліть милу листівку своїм друзям, родичам, колегам чи знайомим у месенджері.

Привітання для родичів з днем хрещення КИївської Русі
Привітання з Днем хрещення Київської Русі
Картинки з Днем хрещення Київської Русі
Листівки з Днем Володимира Великого

Раніше "Телеграф" розповідав, що не можна робити 15 липня, щоб не накликати бідята.