Коли відзначають День піарника в Україні: що треба знати про це свято

Читать на русском
Автор
День PR-фахівця 2024 Новина оновлена 14 липня 2024, 12:59
День PR-фахівця 2024. Фото Canva

Піарники займаються просуванням зірок або компаній

Професія піарника полягає у створенні позитивного іміджу будь-якої компанії, бренду чи публічної особистості. Зокрема, вони створюють інформаційні приводи, щоб привертати увагу преси до персони чи організації, в якій працюють. Також піарники мають власне професійне свято.

Чим особлива професія PR-менеджера, що треба про них знати та якого числа святкують професійний день, знає "Телеграф".

Коли День піарника

Раніше День PR-фахівця в Україні було заведено відзначати 28 липня. Але річ у тім, що цей день обрали для відзначення піарників у Росії у 2003 році.

Зважаючи на те, що ця країна вже понад 2 роки веде велику війну проти України, фахівці радять відмовлятися від дати — 28 липня. Натомість представників цієї професії можна вітати у Всесвітній день PR. Він припадає на 16 липня.

Традиції Дня піарника

Сьогодні важко уявити будь-яку організацію чи знаменитість, яка не має PR-фахівця. Адже ці працівники вибудовують стратегію та позиціонування компанії чи персони в публічному просторі. Від цього залежить репутація організації та ставлення до неї інших людей.

Для створення хорошого іміджу піарники влаштовують пресконференції, створюють пресрелізи для медіа та організовують тематичні заходи, щоб з найкращого боку представити певну знаменитість або бренд.

День PR-фахівця запровадили, щоб привернути увагу суспільства до особливостей цієї професії та подякувати працівникам за їх працю. Найчастіше цей день піарники проводять на роботі. Можуть бути організовані тематичні вечірки та нагородження найкращих працівників компаній.

Раніше "Телеграф" писав, коли святкують День медика в 2024 році в Україні. Дата другий рік поспіль є іншою.