День рибалки в Україні: чим цікаве свято та коли відзначають

Читать на русском
Автор
757
День рибалки в Україні - дата, традиції Новина оновлена 11 липня 2024, 12:00
День рибалки в Україні - дата, традиції. Фото Canva

За кілька днів будемо вітати рибалок

Риболовля для багатьох — приємне хобі, яким можна займатися у вільний час. Вона відволікає від негативних думок і дозволяє відпочити і душею, і тілом. Але є й ті, хто займається риболовлею професійно. Зовсім скоро вони відзначатимуть свято.

Що відомо про День рибалки в Україні та якого числа святкують, розповість "Телеграф".

Коли відзначають День рибалки

Свято зʼявилося ще в Радянському Союзі у 1968 році. Тоді його відзначали у другу неділю липня. А от у Римі Всесвітній день рибальства почали святкувати у 1985 році.

За незалежної України свято закріпив на державному рівні перший президент Леонід Кучма у 1995 році. Таким чином, зʼявилась нагода висловити вдячність рибалкам за їх роботу.

В Україні рибалок заведено вітати у другу неділю липня. У 2024 році День рибалки святкуємо 14 липня.

Традиції Дня рибалки

У цей день вітають усіх працівників рибного господарства з професійним святом. Зазвичай у День рибалки влаштовують змагання, хто більше риби наловить. Нерідко організовують тематичні майстер-класи з риболовлі та виставки зі спорядженням для цієї справи.

Також влаштовують обговорення стану рибного господарства та охорони водойм. Рибалки діляться під час цих заходів проблеми галузі та дискутують, як їх вирішити.

Загалом це свято відзначають не лише професійні рибалки. Аматори також обʼєднуються та йдуть ловити рибу в цей день. У такий спосіб вони розслабляються і гарно проводять час.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли День бухгалтера в Україні. Свято настане зовсім скоро.