Подвоїти врожай помідорів допоможе цей копійчаний засіб

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 липня 2024, 12:08

Всім овочам, у тому числі і помідорам, необхідні підживлення

Отримати щедрий урожай помідорів можливо при правильному догляді та регулярному підживленні рослин. Один з важливих елементів, який сприяє росту та плодоношенню томатів – це борна кислота.

У матеріалі Ferma.veseldom розповіли, чим корисне таке підживлення і як його правильно використовувати. Дотримуючись простих рекомендацій, можна значно покращити якість та кількість вашого врожаю.

Як збільшити врожай помідорів за допомогою борної кислоти

Щоб овочі росли великими та здоровими, використовуйте підживлення з борною кислотою. Бор допомагає поліпшити процес запилення та утворення плодів, що призводить до щедрішого врожаю. Також він бере участь у синтезі клітинної стінки та інших структурних компонентів рослин, а це сприяє їхньому здоровому розвитку.

Таке підживлення буде корисним не тільки для томатів, що ростуть на городі, а й для тих, які вирощуються у квартирних умовах – у кімнатах, на балконах та підвіконнях. Такі рослини ослаблені, у них мало місця і їм потрібно отримувати більше поживних речовин.

Застосовувати добриво під корінь не рекомендується через те, що бор вимивається з ґрунту дуже швидко, не встигаючи дістатися рослини, тому потрібно обприскувати кущі, намагаючись рівномірно наносити рідину. Обприскувати помідори розчином борної кислоти можна лише вранці чи ввечері або у похмуру погоду. Це пов’язано з тим, що якщо прямі промені сонця потрапляють на рослину відразу після обробки, листя може отримати серйозні опіки та загинути.

Для обробки рослин необхідно розбавити борну кислоту у воді. Це пов’язано з тим, що він продається у вигляді білого порошку, який не має кольору та запаху. Конкретний рецепт залежить від мети використання. Як планове обприскування, потрібно взяти половину чайної ложки кислоти й додати її в одну склянку окропу. Дочекайтеся, доки він повністю розчиниться. Змішайте отриману рідину з десятьма літрами води, а потім обробіть кущі рослин.

Раніше "Телеграф" писав, яке листя не можна обрізати на помідорах. Будьте обережними, тому що можете втратити весь урожай.